maanantai 18. maaliskuuta 2013

Virpokukka I - Flower for Palm sunday I

Tämän ohjeen olen tainnut kehitellä itse. Sen pystyy tekemään yhdessä ehkä 5v lapsen kanssa, joko niin että lapsi leikkaa mallin mukaisia paloja ja äiti kokoaa, tai miten kullakin pinnaa riittää. Tämän kukan voi myös tehdä liimaamalla tai solmimalla karhunlangalla.
Näitä tarvitset: erivärisiä silkkpapereita terälehtiin, hieman keltaista tai oranssia kreppipaperia heteisiin ja vihreää kreppi- tai silkkipaperia lehtiin, ohutta, taipuisaa rautalankaa, sivuleikkuri (älä pilaa saksiasi), sukkapuikko heteiden kiertämiseen, sakset, siksaksakset, jos talosta löytyy. (Ja maun mukaan liimaa ja karhunlankaa.)


Terälehdet:
Leikkaa siksaksaksilla/tavallisilla läpimitaltaan 10-15cm pyörylöitä. Niiden ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä, kuusikulmiokin on hyvä - tai neliö jossa on pyöristetyt kulmat.

Lehdet:
Leikkaa vihreästä kreppipaperista lehden muotoisia paloja, noin 7 cm.

Heteet:
Leikkaa keltaisesta kreppipaperista 1 cm levyistä nauhaa. Katkaise nauha 10-12 cm pätkiksi. Levitä nauhaa keskeltä ja kierrä päät kapeiksi. Taita liuska keskeltä kahtia. Kierrä päät sukkapuikon ympäri.

Leikkaa 15 cm pätkä rautalankaa.

Videolla näet ensin miten kätevimmin saa leikattua kaksi lehteä jotka pysyvät kiinni toisissaan. Sitten muotoilen heteet ja kokoan kukan rautalangan avulla. Lopussa en solmi rautalankoja, vaan kiristän kukan pohjanysän ympäri kiedotut langat ja lukitsen ne kiertämällä. Älä leikkaa rautalankaa poikki, tarvitset sitä kun kiinnität kukat pajuun. Jos teet langalla, täytyy tietysti solmia. Jonain vuonna ipanat katkaisivat intona kaikki rautalangat, ja mamma räpelsi kukkia oksiin kuumaliimalla.




Nysä ja kiristetty rautalanka - Stem and twisted wire.

Tämä kukka on oikeastaan kiinanruusun näköinen. Jos teet sen vaaleista väreistä, se muistutaa orkideaa tai syklaamia. Tarkka katsoja huomaa, että unohdan kiertää heteet kikkuralle sukkapuikon ympäri. Hyvää palmusunnuntaita ja Pääsiäisen odotusta!



How to make a virboi-flower for your Palm sunday willows. This is what you need:

Silk paper in several  colors - I like shocking combinations, if you use pastels, it will look like a orchid, if red it will look like a hibiscus. Orange or yellow crepe paper for the stamen, green crepe paper for the leaves, thin wire and a wire cutter. Scissors and zig-zag -scissors.

Petals: Cut round pieces of silk paper 2-3 inches in diamerer.

Leaves: Cut 2 inch leaves of green crepe paper

Stamen: Cut narrow ribbon of yellow crepe paper. Cut into 3 inch bits. Strech the middle part wider and roll the ends. Fold in middle.

Cut 4 inches of wire.

On the video I first show you how to easily cut two attached leaves, then I shape the stamen, assamble the flower, and secure the whole thing with wire. In the end I do not knot the wire, but tighten it around the stem and secure the wire by twisting it. Do not cut the wire - you will need it for fixing the flower onto the willow. Have a nice Palm sunday!

2 kommenttia:

  1. Siulla on täällä kaikkea kivaa ja kaunista.
    Virpovitsoihin tein kukkia, kuumaliimalla, palo sormet ja meni hermot, mutta kauniita niistä tuli:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tästä virpokukkavideosta tulee monen vuoden sarja, osaan tehdä vielä ruusuja, neilikoita, vuokkoja ja "pienten lasten kukkia".

    Lukijakunta voi tässä vaikka äänestää, minkä kukan ohjeen teen ensi vuodeksi! :)

    VastaaPoista